Campionatul de sim racing Racing League Romania powered by BMW debutează duminică, 15 martie, la ora 20:30 şi este transmis live pe pagina de Facebook BMW România

Debutul noului sezon din Racing League Romania powered by BMW se anunță deosebit de spectaculos, lucru prefațat de cei peste 70 de piloţi înscrişi în campionat, printre care o serie de nume importante din motorsportul românesc. Competiţia va fi transmisă live pe pagina de Facebook BMW România duminică, 15 martie, de la ora 20:30.

București, 12 martie. Un tenismen profesionist binecunoscut, piloți virtuali, ingineri de curse, jurnaliști auto, dar și multipli campioni naționali la automobilism și karting se vor întrece în noul sezon de curse virtuale din Racing League Romania (RLR). A cincea stagiune a celui mai mare campionat românesc de sim racing a strâns nu mai puțin de 73 de înscriși până în momentul de față. Aceștia vor prelua comenzile modelului legendar BMW M3 E30 DTM, cel mai succes turism în motorsport din istorie, și vor concura de-a lungul unui campionat format din 10 etape, pe cele mai cunoscute circuite din întreaga lume alături de Motor Park România.

Nume importante se alătură din nou campionatului românesc care a împlinit recent un deceniu de activitate. Alex Mirea – campion național de viteză în coastă și raliuri, Emil Nestor – câștigător în campionatul național de viteză în coastă, Leo Borlovan – campion național de karting, Alex Cascatău – campion Romanian Endurance Series sunt doar câteva dintre numele cunoscute în scena autohtonă de curse care s-au înscris în sezonul al cincilea din RLR. Prezența inedită a lui Florin Mergea – tenismen profesionist pe grilă aduce un element interesant în competiție, și aduce un plus comunității RLR. Jurnaliștii din redacția The Car Guys au înscris o echipă omonimă în campionat, și se vor lupta cu celelalte 12 formații anunțate până în acest moment pentru un loc pe grila de start a curselor de duminică.

Campionatul a organizat cu succes două etape de test înaintea sezonului oficial, iar competitorii așteaptă începutul celei mai importante ediții de până acum. Întrucât numărul de locuri pe grila de start este limitat la 30 de piloți pentru fiecare cursă, sistemul de precalificări din timpul săptămânii va fi folosit pentru a stabili cei mai rapizi piloți. Aceștia se vor califica pentru fiecare etapă în parte, de luni până duminică. Etapele vor începe cu sesiunea de calificări de 10 minute, care stabilește ordinea de plecare în prima manșă de 30 de minute. Ordinea de start din a doua cursă va fi inversată pentru primii 10 piloți, în funcție de rezultatul primei manșe.

Noul sezon din RLR powered by BMW poate fi urmărit în transmisiune live pe pagina de Facebook BMW România, în fiecare duminică, de la 20:30. Prima etapă va avea loc pe Red Bull Ring (Austria) duminică, pe 15 martie.

”Maniera autodidactă în care echipa de organizare a Racing League Romania a făcut să crească de la an la an acest campionat virtual reprezintă pentru mine o garanție: atât din punct de vedere tehnic sunt convins că va fi cadrul optim, cât și ca ambianță competitivă, dar totodată plăcută. După cursele de test din pre-sezon am discutat cu protagoniștii, care s-au arătat încântați de BMW M3 E30 DTM și abia așteaptă să-și poarte primele dueluri pe traseul de Grand Prix al Austriei. Am toată convingerea că pasul înainte pe care-l facem acum prin mediatizarea acestei competiții va marca un reper important, căci în cadrul acestei ramuri de racing putem spune că este cel mai mic decalaj față de modelul occidental.” – Alexandru Șiclovan, comentator Racing League Romania.

„Cursele din presezon au arătat cât de antrenantă este această competiţie! Racing League Romania livrează un spectacol extraordinar care poate rivaliza cu orice competiţie sportivă de valoare.  Se anunţă curse foarte disputate, cu multe depăşiri şi lupte roată la roată care amintesc de perioada de aur a Campionatului German de Turisme. Suntem foarte încântaţi că putem fi alături de acest proiect şi le putem oferi tuturor fanilor de motorsport o transmisie live de mare calitate pe pagina de Facebook BMW România. Merită <<să mutaţi>> pe <<postul>> nostru.” – Alex Şeremet, Corporate Communication Manager BMW Group România.

Calendarul competițional:

15 martieRed Bull Ring
22 martieMotor Park România
29 martieAutodromo Enzo e Dino Ferrari di Imola
5 aprilieNorisring
12 aprilieNürburgring Nordschleife (Endurance Cup)
19 aprilieVirginia International Raceway
26 aprilieCircuit de Spa-Francorchamps
3 maiZandvoort
10 maiKyalami Grand Prix Circuit
17 maiBrands Hatch GP

West Competition Racing este promotorul campionatului Racing League Romania.

Parteneri: BMW România, Michelin Motorsport, 100% Sport, Racing Sim, APR Competition

Înscriereile și regulamentul complet pentru Racing League Romania powered by BMW se găsesc pe forum, împreună cu mai multe informații:

http://bit.ly/Forum_RLR

Mai multe despre Racing League Romania:
https://www.facebook.com/Racingleague.Romania/

Pagina de Facebook BMW România:
https://www.facebook.com/BMW.Romania/

Comunicat remis de agenția West Competition Racing Promotion
Alexandru Cascatău

+40744352611

alex.cascatau@westcompetition.ro