HomeEsports

În prezent, E-sports-ul reprezintă una dintre cele mai bine cotate industrii pe piață având o rată de scalare extrem de rapidă.

Succesul se datorează sinergiei dintre: mediul privat (producător) – mediul guvernamental (cadru legislativ) – publicul larg (consumatori).

Baza de fundamentează domeniul de referință fiind parteneriatele strategice inovative și colaborările trans-sectoriale într-un mediul colaborativ, ducând astfel la optimizarea rezultatelor.

ESPORTS BY THE NUMBERS - GLOBAL

$ 1.1 BN

Revenue

$ 214 M

Total Prize Money

23K

Athletes Receiving Prize Money

495M

Global Esports Audience

E-SPORTS LA NIVEL NAŢIONAL

La nivel național, E-sports-ul a început să prindă avânt fiind tot mai des practicat. Făcând o scurtă analiză, e-sport-ul în România se definește prin:

Aproape 8 milioane de români joacă jocuri video, relevă cel mai cuprinzător studiu despre gaming-ul local, realizat de RGDA (Asociatia Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România).

Din cei aproape 8 milioane de români cu vârste între 15 și 64 de ani, 52% sunt bărbați și 48% sunt femei. 39% dintre jucătorii adulți au studii superioare (facultate sau studii postuniversitare) iar 48% dintre aceștia sunt căsătoriți sau în uniune consensuală.

Un utilizator se joacă în medie pe 2-3 dispozitive. Cele mai populare platforme pe care românii se joacă sunt telefonul mobil (64%), PC/laptop (60%), urmate de tablete (20%) și console (15,5%). Urmează jocurile online, jucate de 14,3% dintre jucători și jocurile din social media, jucate de 6,7% dintre aceștia.

Deși jocurile pe mobil sunt cele mai populare, acestea sunt preferate de doar 23%, românii preferând să se joace pe calculator sau laptop (42%) sau pe consolă (29%).

STUDIUL RELEVĂ ȘI MOTIVAȚIILE ȘI PREFERINȚELE LEGATE DE GAMINGALE ROMÂNILOR.

7 din 10 jucători au ca motiv principal pentru a se juca dorința de a se relaxa după o zi grea, în timp ce pentru 5 din 10 jocurile sunt un hobby. 40% se joacă pentru a scăpa de plictiseală, în timp ce 30% o fac pentru a învăța ceva nou.

Aproape toți repondenții au ca loc preferat pentru a se juca intimitatea propriei case, 21% menționând că se joacă și la prieteni acasă, iar 15% în transportul în comun.

Jocurile multiplayer sunt preferate de către 53% dintre respondenți, urmate de cele single player (47%). În ceea ce privește tipul jocurilor, în topul preferințelor se află jocurile de aventură 54%, jocurile de strategie 51% sau jocurile de tip first person shooter (FPS) 47%.