S-a dat startul înscrierilor pentru cel mai mare turneu de League of Legends 1v1 din lume.

România își va desemna campionul care va lupta pentru titlul mondial Red Bull Solo Q 2020, râvnit de jucători din peste 35 de țări.Dacă ar fi să căutăm un sinonim pentru League of Legends, acesta ar fi, probabil, jocul în echipă. Red Bull Solo Q schimbă regulile și îi provoacă pe cei mai buni jucători de LoL din România la o competiție în care skill-urile individuale vor face diferența în drumul către câștigarea turneului internațional.Formatul de 1v1 al turneului îi invită pe toți jucătorii la o bătălie strategică, pe viață și pe moarte, în care fiecare decizie pe care o iei poate fi una decisivă!

Formatul 1v1 este cu totul altfel, aduce o altă dinamică a imprevizibilului, mai ales prin acel Blind Pick.

Tristan „Jumong” Cote – Lalumiere

În 2019, turneul de League of Legends 1 vs. 1, cunoscut ca Red Bull Player One, a reunit 25.000 de jucători din 29 de țări, cu toții luptându-se pentru titlul de cel mai bun jucător individual. După zeci de ore de confruntări și lupte dramatice, cel care a plecat acasă cu marele trofeu a fost Tristan „Jumong” Cote – Lalumiere.

După ridicarea trofeului deasupra capului, Tristan a recunoscut efervescența și noutatea formatului 1v1: „Am ajuns în Brazilia, la Finala Mondială, știind că în formatul standard 5v5 sunt printre cei mai buni jucători. Însă formatul 1v1 este cu totul altfel, aduce o altă dinamică a imprevizibilului, mai ales prin acel Blind Pick”.Bătălia pentru supremație reîncepe în 2020, iar Jumong își va apăra titlul de campion mondial la Red Bull Solo Q. Ediția din acest an aduce împreună jucători din peste 35 de țări și oferă o arenă online de luptă pe harta Summoner’s Rift.

Cum a transformat Red Bull Solo Q un joc de echipă într-unul individual 1 vs. 1?

Pentru a câștiga un meci trebuie să realizezi un „First Blood”să distrugi turnul adversarului sau să ucizi 100 de creepi.Meciurile din calificări se joacă în sistemul “Best of One” (BO1), Single Elimination, iar semifinalele și finala se joacă în sistemul “Best of Three” (BO3). Modul de joc este 1v1Blind Pick, iar harta Summoner’s Rift, Top Lane.

Înscrie-te pe redbull.ro/soloq la una din cele patru etape de calificare locale și reprezintă România în Finala Regională Red Bull Solo Q!

  • 8 mai 2020 – Etapa de Calificare 1
  • 15 mai 2020 – Etapa de Calificare 2
  • 22 mai 2020 – Etapa de Calificare 3
  • 29 mai 2020 – Etapa de Calificare 4
  • 5 iunie 2020 – FINALA NAȚIONALĂ

Pentru a participa trebuie să fi împlinit 16 ani, să ai un cont valid de League of Legends și să te înregistrezi pe platforma Toornament, unde se vor disputa toate meciurile.Mii de jucători din întreaga lume vor încerca să-l detroneze pe Jumong, turneul oferindu-le șansa de a se remarca pe scena pro atât jucătorilor debutanți, cât și celor consacrați. Mai mult decât atât, datorită parteneriatului recent cu Riot Games, câștigătorul Red Bull Solo Q va lua parte la unul dintre cele mai anticipate evenimente de esports ale anului – League of Legends All-Star 2020.Anul acesta Sjokz își va relua rolul de ambasador global al evenimentului. Aceasta a mai prezentat evenimente live, precum finalele din Germania, Japonia și Regatul Unit din 2019, iar în acest an va fi gazda finalelor regionale europene, cât și a finalei mondiale.

Red Bull Solo Q face parte din universul internațional Red Bull de esports, printre care se numără streamer-ul Ninja și echipa OG – câștigătoare a turneului Dota 2 World Champions 2019. Descoperă mai mult conținut Red Bull de esports pe redbull.com/esports și redbull.com/gaming.