DESPRE NOI

Asociația Română de Esports a fost lansată în 2020, dorindu-și să fie o organizație care pune bazele esports-ului profesionist din România. Rolul Asociației este de a dezvolta și promova esports-ul, astfel încat să fie recunoscut ca un sport oficial. Cu ajutorul unor jucători, cluburi și membri organizați într-un mod cât mai profesionist în toată țara, ARE își propune să asigure standarde cel puțin la fel de ambițioase ca cele ale oricărui sport clasic, atât pentru gamerii profesioniști afiliați, cât și pentru toate competițiile organizate sub umbrela sa. În procesul de a deveni un membru cu drepturi depline al International Esports Federation, scopul ARE este să facă România o forță de nivel internațional al esports-ului și, totodata, să concureze la nivel global cu cele mai puternice cluburi sau țări. ARE este, prin statutul său, conectată la realitățile sociale și economice ale României și își dorește dezvoltarea sportului electronic pe termen mediu și lung.

MISIUNE & VALORI

Misiunea noastră este să promovăm și să dezvoltăm esports-ul atât pe plan național cât și pe plan internațional. Ne dorim să atragem și să marim numărul jucătorilor profesioniști, dar și al organizațiilor de esports în ceea ce se vrea să fie fundația unui viitor important ecosistem social și economic în România: sportul electronic.

Poziționându-se ca un agent al schimbării la nivel național, Asociația Română de E-Sports este parte integrantă a unui ecosistem la nivel mondial, ce promovează dezvoltarea parteneriatelor transsectoriale între stakeholderi reprezentând atât mediul privat, al industriei, cât și cel guvernamental.

Misiunea Federației vizează o dezvoltare bivalentă. Pe de o parte, la nivel național definirea unui cadru legislativ favorabil e-sports-ului care să încurajeze dezvoltarea domeniului iar pe de altă parte să acționeze ca un liant între entitățile private și publice cât și organizații educaționale în vederea conceptualizării și implementării de inițiative comune dedicate învățării prin metode alternative, care pe termen generează efecte majore la nivel național.

Valorile ce stau la baza acțiunilor întreprinse: interconectivitate, transparență, diversitate și inovație.

IESF NE SUSŢINE

Constituită din dorința de a produce o schimbare la nivel național dar și european, ROESF se bucură de susținerea Federației Internaționale de E-Sport - un punct de referință în domeniul sporturilor digitale la nivel mondial.

Colaborarea este oficializată prin semnarea Acordului de Colaborare între cele două Federații.

Valori

  • Integritate
  • Promovare
  • Inspirație
  • Reglementare
  • Dezvoltare
  • Inovare